Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Määräaikainen avioliitto

02.02.2015, mannaryyni

Koska käytännössä kaikki avioliitot päättyvät avioeroon, niin mietitäänpä hetki erilaista vaihtoehtoa, määräaikaista avioliitoa.

Tässä tehdään heti selväksi, että ei ole tarkoituskaan olla ikuisesti toisen kanssa. Tietenkin, molempien niin halutessa, voi suhdetta jatkaa vaikka ikuisesti, mutta ei nyt keskitytä siihen promillen kymmenysosaan. On siis mahdollista valita tarkasti määritelty ajanjakso. Tämä voi olla aika tai tapahtuma tai tapahtumatta jäänyt tapahtuma, mutta helpoiten on määriteltävissä kiinteä aikajakso.

Valitaan nykystandardi seitsemän vuotta. Tässä ajassa ehtii rakentaa talon ja saada pari lasta ja erota. Koska kukaan ei usko, että heidän rakkautensa loppuu koskaan, niin aina täytetään vakiolomake. Lomakkeessa on kohta raha, jolloin kummallakin on tili josta automaattisesti eriytyy suhteeseen panostettu raha ja tässä samassa suhteessa omaisuus jakautuu. Lomakkeessa on myös kohta aika, suhteeseen käytetty aika leimataan ajankäyttöohjelmaan ja määräaikaisuuden päättyessä aika muutetaan rahaksi. Tuntipalkkana voidaan käyttää puolitettua minimipalkkaa. Äiti saa yksin lasten kanssa vietetystä ajasta korvauksen ja mies talon rakentamiseen käytetystä ajasta. Mallissa kertyy nyt kaikesta parisuhteen työstä rahallista arvoa, joka voidaan jakaa suhteeseen panostettussa suhteessa.

Esimerkkinä mies haluaa veneen ja hän sen kustantaa ja siellä viettää aikaa. Tämä ei ole suhteeseen panostettua vaan itselle hankittua. Samaan aikaan nainen on lasten kanssa ja hän saa siitä korvauksen suhteeseen panostuksena. Samoin jos nainen haluaa tyttöjen kanssa Pariisiin ostoksille, niin hän sen matkan kustantaa ja mies saa korvauksen lasten kanssa vietetystä ajasta. Reilua.

Lasten jako onkin sitten hankalampi tapaus, mutta lähtökohdaksi voisi ottaa suhteen aikana lasten kanssa vietetyn ajan. Erohetkellä lasten kanssa yltiöinnokkaaksi heittäytynyt ei lastenvalvojalla voi vaikuttaa jakoon, vaan se on jo määräytynyt ajankäytön mukaan. Samassa suhteessa voidaan ajatella korvauksen muodostusta sille osapuolelle joka enemmän lasten kanssa on.

Tässä sopimusajattelussa on hyvänä puolena reilu kohtelu ja tunteisiin vetoamattomuus. Nyt osapuolet tietävät etukäteen mitä liitosta jää itselle ja siihen voi myös itse vaikuttaa. Jos mies lapsia hoitaa liiton aikana, niin on hän oikeutettu lapsiin myös liiton jälkeenkin. Ja jopa niin, että nainen siitä maksaakin jotakin.

Tällä mallilla myös ne jotka ovat liittoon panostaneet saavat panostuksensa takaisin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *